Stora färgpekordboken

9789163862076Det var ett tag sedan jag skrev om någon pekbok nu, så idag är det dags. Stora färgpekordboken är nyutkommen på Bonnier Carlsen. Den ingår i samma serie som Stora pekordboken, Stora fordonsboken, Stora boken och kroppen samt Stora bondgårdsboken.

Stora färgpekordboken har, som namnet säger, ett stort och härligt format. Boken är bläddervänlig för små fingrar, med tjocka sidor och runda hörn. Färgerna röd, grön, blå, gul, rosa, lila, orange, brun, svart, vitt, silver och guld har varsin sida eller uppslag. På varje sida visas ett antal foton av saker som har respektive färg. På den gula sidan hittar vi till exempel en banan, citron, fisk, ost, ankor, sjöstjärnor och en knallgul regnrock. Dessutom finns det ett uppslag i slutet som heter färgglatt, där saker som har alla möjliga randiga, prickiga och rutiga färgglada mönster visas.

Jag tycker om den här boken för att sakerna ser likadana ut som i verkligheten och för att de saker som är valda är sådana saker som bebisarna ser dagligen i hemmet eller utomhus. Pekboken passar för barn 0-3 år.