Städer

stader-upptack-varlden-med-30-illustrerade-stadskartorIgår skrev jag om Barnens aktivitetsatlas som är ett roligt och interaktivt sätt att lära sig om världen på. Städer – upptäck världen med 30 illustrerade stadskartor är en annan liknande bok. Den innehåller inte världskartor, utan här har man nischat in sig på städer runt om i världen. 30 stycken städer från jordens alla hörn presenteras och här får man lära sig om berömda byggnadsverk, kändisar, kulturella kännemärken och barnvänliga destinationer i de städer som presenteras. Bland städerna hittar vi till exempel Stockholm, Buenos Aires, Paris, Rom, London, Mumbai, Kapstaden och Oslo. Företrädesvis huvudstäder alltså.

Boken innehåller inte renodlade stadskartor som titeln antyder till, utan grunden är stadskartorna, men de är illustrerade och innehåller fakta om respektive stad. Uppslagen är detaljrika och myllrande. Boken har ett stort, generöst format och det är roligt att bläddra i den för att lära och upptäcka saker om några av världens storstäder. Inte minst tror jag att den är rolig att titta i inför kommande semestrar.

Städer är skriven av Georgia Cherry, illustrerad av Martin Haake, utgiven av Kängru förlag och den finns bland annat att köpa hos Adlibris och hos Bokus.