Bästa-utmaningen – Svensk klassiker

A golden first place trophy with the word Best and colorful stars shooting out of it, symbolizing winning a competition or being declared to be top of your field, sport or class

Veckans tema i Lyrans Bästa-utmaning är att berätta om den bästa klassiska romanen skriven av en nu död, svensk man. Boken får gärna ha ett manstema, men det är inget krav 😉

Det här var faktiskt svårare än jag trodde till en början. Jag kom inte på så många att välja bland på det här temat. Men bland de jag faktiskt har läst så är det en som sticker ut och det är Stad-serien av Per-Anders Fogelström. Det är många år sedan jag läste de böckerna nu, men jag minns dem fortfarande väl. Något jag däremot inte har läst, men skulle vilja, är Utvandrarsviten av Vilhelm Moberg. Vad tycker ni om dem, ni som läst?

One thought on “Bästa-utmaningen – Svensk klassiker

Comments are closed.