Stjärnklart, Sally

stjarnklart-sallySally önskar sig en stjärnkikare. Det är faktiskt det enda som står på hennes önskelista inför julen och det är jätteviktigt att hon får en. Men så bestämmer mamma och pappa att de inte ska ha några julklappar i år. Istället ska de satsa på en gemensam upplevelse. Hur ska Sally göra nu? Som tur är så har Sallys bästis Rakel en bra idé: Om Sally är supersnäll så får hon julklappar i alla fall, för snälla barn får alltid julklappar!

Stjärnklart, Sally handlar om när Sally anstränger sig för att vara snäll. Hon tänker gott, men det blir sällan som hon tänkt sig. Hon vill gärna, men det är mycket som kan gå fel.

Sally är en härlig karaktär. Sprallig och en sådan som handlar först och tänker sedan, men med ett oerhört gott hjärta. Det här är en bok man blir glad av. Det är mycket humor i boken, men man får också en varm känsla när man läser den. Språket i boken är fartfyllt och spralligt, precis som Sally. Boken har också ett fartfyllt tempo och det bidrar till att man läser boken snabbt. Det är en lättläst bok med stor text, mycket luft på sidorna och många illustrationer. Rekommenderas varmt till barn mellan 6-9 år. Boken är skriven av Anna Ehn och illustrerad av Mia Öström. Boken utges av Bokförlaget Opal.