Stora ordboken för små tungor

Med ord kan man rimma, ramsa och tramsa – skoja, vrida och vända. Med ord kan nästan vad som helst hända. Ord är barnens bästa leksak. Men språket fyller också en livsviktig uppgift, den som kan uttrycka sig kommer längre.

Stora ordboken för små tungor innehåller hela 500 ord. Det är en nyskriven, rikt illustrerad, svensk ordbok för barn. Den vänder sig till barn i åldern 3-6 år och ger både inspiration och allmänbildning med tanke på alla ord som finns med i boken tillsammans med rimmade ordförklaringar, interaktivitet och härliga illustrationer. Taxen Tungan är barnens guide genom alfabetet tillsammans med hans assistenter den snacksaliga Ordbajsaren och den pigga papegojan Goja. De tre figurerna är kända från teveprogrammet Tunggung, som är ett program om språket som går på Bolibompa. Boken innehåller över 500 ord som förklaras med enkla rimmade meningar. Varje bokstav får också ett eget uppslag i boken med tydliga bilder, enkla meningar och en fin interaktivitet.

Stora ordboken för små tungor är skriven av Mikaela Périer, illustrerad av Kenneth Andersson och utgiven av Rabén & Sjögren.