Superglada magiska skogen

Vill ni ha en färgexplosion med myllrande detaljer, en fantasyinspirerad men också serietidningsinspirerad, fantasifylld och humoristisk saga som man kan prata länge om, då måste ni ta en titt på Superglada magiska skogen av Matty Long.

Superglada magiska skogen är berättelsen om fem modiga hjältar – en faun, en trädgårdstomte, en älva, en enhörning och en svamp – på ett episkt äventyr. Deras uppdrag är att återföra de magiska livskristallerna som har stulits av de elaka trollen. På resan tvingas de slåss mot krigarpingviner, zombiekaniner och picknickförstörande bin. Till slut står de öga mot öga med ondskans makter!

Boken påminner en del om Jonna Björnstjernas böcker om familjen Kanin. Samma underliggande humor och myllrande bilder fulla med detaljer som man absolut inte hinner upptäcka allihopa vid första, andra eller ens femte läsningen. Det kan krävas minst tio läsningar innan man upptäckt allt, men eftersom boken är så hysteriskt rolig och tilltala vuxna lika mycket som barn, så gör det absolut ingenting att läsa den tio gånger eller fler. Karaktärerna är också underbara, både roliga, knäppa och helt oemotståndliga.

Superglada magiska skogen är utgiven av Lilla Piratförlaget och finns bland annat på Adlibris och Bokus.