Svart ängel

Äntligen har den fjärde delen i vampyrserien House of Night kommit. Det är egentligen böcker riktade till ungdomar, men även jag som är vuxen finner stor behållning av böckerna. De är välskrivna och spännande, riktiga sträckläsarböcker. Den fjärde boken av P.C Cast och Kristin Cast heter Svart ängel och precis som de andra böckerna så utges den av Bonnier Carlsen.

Böckerna utspelar sig i ett samhälle där människor och vampyrer lever sida vid sida. Då och då blir vissa tonåringar märkta och de måste då bryta med sitt gamla människoliv och bege sig till någon av landets vampyrinternatskolor. Förvandlingen till vampyr startar och vampyrstudenterna har mycket att lära innan förändringen är klar och de går ut i världen som vuxna vampyrer. Zoey Redbird, bokens huvudperson, blev märkt för bara några månader sedan, men har redan funnit sig till rätta på skolan Nattens hus. Hon är en av de mäktigaste eleverna på skolan och har många vänner, men också en och annan fiende.

Böckerna i serien House of Night är väldigt realistiska böcker, man får ta del av tonårslivet med vänskap, kärlek, mode, skola, filmer, musik och annat som tar upp ungdomars tankar. Men den vanliga tonårsvärlden är i de här böckerna kryddad med vampyrer, skräck, spänning, magi och kampen mellan liv och död. Språket är modernt, enkelt och lättläst och författarna (mor och dotter) har bemödat sig om att skriva så att ungdomar känner igen sig. Jag rekommenderar böckerna till alla vampyrfrälsta – såväl ungdomar som vuxna.