Tänk snabbt vecka 16

Annandag påsk idag, men EnligtO tar inte ledigt från sin bloggutmaning Tänk snabbt.

Veckans fem snabba lyder:

Hanne-Vibeke Holsts Som pesten eller Pesten av Albert Camus?

rött eller vitt?

soffan eller sängen?

snabbläsare eller långsamläsare?

Nyheter i tidningar eller på tv?

Jag reserverade faktiskt Hanne-Vibeke Holsts Som pesten för någon vecka sedan. Hade hoppats att den skulle hinna komma till bibblan innan jag gick på påskledigt, men den kom på skärtorsdagen då jag redan var ledig. Så den ligger på bibblan och väntar på mig när jag kommer tillbaka till jobbet. Jag vet att den är tjock och det avskräcker mig lite, men jag har läst så mycket positivt om boken och den är ju väldigt aktuell, så jag ser fram emot att börja läsa den.

Jag dricker inte vin särskilt ofta, men om jag gör det föredrar jag vitt.

Precis som EnligtO föredrar jag sängen. Vår säng är en skönare läsplats än soffan. Men jag drömmer om en stor skön fåtölj i en mysig läshörna när vi renoverat klart huset.

Jag var en långsamläsare. Men jag har övat upp min läsförmåga under åren och blivit en snabbläsare. Dels på grund av att jag läser så himla mycket i jobbet för att kunna tipsa låntagarna (främst barnböcker) och dels för att jag pluggade till bibliotekarie på halvtid medan jag jobbade på heltid, och det skulle jag aldrig ha hunnit om jag inte ökat upp min läsförmåga. Så jag läser numera snabbt och det är väl bra på vissa sätt, men det kan också vara en nackdel i vissa lägen.

Jag föredrar helt klart nyheter i tidningar. Dels för att jag är en läsare snarare än en tv-tittare och dels kanske för att jag jobbat som skrivande journalist i många år. Tryckta tidningar är ett media jag känner mig trygg med, även om jag läser allt mer digitala tidningar nu också.

2 thoughts on “Tänk snabbt vecka 16

Comments are closed.