Temaläsning 2016: April

Dags för ett nytt tema i Temaläsning 2016. Det är nämligen dags att läsa deckare! Som ni kanske vet så har norrmännen sedan länge en tradition att läsa deckare under påsken. Nu har ju påsken förvisso redan varit i år, men deckare kan man ju läsa ändå. Jag såg i Facebookgruppen att för någon av er så är inte deckare er grej helt enkelt, men jag hoppas ändå att ni kan hitta någon deckare som ger er en bra läsupplevelse. Själv älskar jag deckare och då i stort sett bara svenska deckare. Jag har precis upptäckt Emelie Schepp som för mig är en ny bekantskap bland svenska deckare. Jag läser också just nu den senaste delen i Jonas Moströms deckarserie som utspelar sig i Sundsvall, Dominodöden. Jag hoppas också på att kunna läsa Liza Marklunds avslutande del i serien om Annika Bengtsson och kanske också ytterligare någon deckare.

Vad har ni för lästips när det gäller deckare? Och har ni några andra förslag på vad jag kan ta upp i bloggen under denna månads tema, någon speciell författare eller serie som bör uppmärksammas eller något annat spännande att belysa under månaden?