Temaläsning 2016 – Historiska böcker

Nu har vi redan gått 10 dagar in i juli månad. Denna månad kommer vi att fokusera på historiska böcker i Temaläsning 2016. Själv kommer jag nog att läsa Karin Wahlbergs Än finns det hopp som utspelar sig på ett lasarett i en svensk småstad på 1950-talet då polioepidemin härjade. Jag har läst hennes deckare som också ofta utspelar sig i sjukhusmiljö, och de har jag verkligen tyckt om. Dessutom vet jag att hon är läkare, så jag tror att även hennes historiska sjukhusserie lär vara trovärdig, så jag ser fram emot att läsa Än finns det hopp. Någon som läst den? Eller som har andra tips på bra historiska romaner?

One thought on “Temaläsning 2016 – Historiska böcker

  1. jag har hört att Än finns det hopp ska vara väldigt lärorik och jag tänkte också läsa den. inte sällan hör en ju talas om fok som haft polio och som nu fått postpoliobesvär

Comments are closed.