Tematrio: påsk

Veckans tematrio hos Lyran handlar förstås om påsken.

Häxor? Godis? Deckare? Påskens händelser i Jerusalem? Något annat påskigt? I år är Påsktrion helt valfri, berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!

1. Lyran skrev själv om Vägen mot Bålberget. Boken handlar om häxprocesserna i Nyland på 1600-talet, men också om bygden i nutid och om historia och släktskap. Jag har inte läst boken ännu, men har den stående i bokhyllan. Jag är uppväxt i närheten, så därför ska det bli extra spännande att läsa boken.

2. Apropå häxor så måste jag förstås nämna Häxorna av Roald Dahl. Han var en av mina absoluta favoritförfattaren när jag var barn.

3. Påsken för mig är förknippad med påskekrim, alltså traditionen att läsa deckare under påsken, en tradition som ursprungligen kommer från Norge men som börjar bli alltmer populär även här i Sverige. Jag har flera deckare i min bokhylla som väntar på att få bli lästa. Bland annat längtar jag efter att få läsa Havskatten av Ann Rosman, Jordstorm av Mons Kallentoft, Skuggorna av Katarina Wennstam, Brott kan ej styrkas av Martin Melin och Flickan framför muren av Kristina Appelqvist. Tänk om dygnet kunde bestå av fler timmar så jag fick mer lästid 🙂

One thought on “Tematrio: påsk

Comments are closed.