Tematrio

tematrio

Oj, vad länge sedan jag var med i någon tematrio nu. Men jag blev inspirerad då jag såg vad Lyrans tematrio skulle handla om denna vecka, nämligen parrelationer:

Berätta om tre ”starka” romaner som handlar om parrelationer.

  1. Jag har just läst ut Tom Malmqvists självbiografi I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Jag har lite svårt för sättet som boken är skriven på. Men själva berättelsen! När Toms flickvän Karin är i åttonde månaden med deras första barn så drabbas hon av akut leukemi och hon dör bara några dagar efter att läkarna tvingats plocka ut dottern Livia med kejsarsnitt. Boken handlar om dessa dagar och allt som skedde då, men också om parets kärleksrelation, från hur de träffades och alla år de trots allt fick ihop. Väldigt gripande bok!
  2. Martina Haags bok Det är något som inte stämmer sägs vara baserad på hennes egen skilsmässa, men boken är fiktiv. Jag har inte läst den själv ännu, men av alla de recensioner jag läst om boken verkar den vara väldigt stark och gripande!
  3. Jag ville också ha med en ungdomsbok i listan, för är det något som kännetecknar tonåren så är det väl just det här med kärlek och relationer. Valet föll på Ekon av Camilla Jönsson. Det är en väldigt stark bok och en fin skildring av kärleken mellan två tjejer, där den homosexuella kärleken ses som helt självklar, men där det istället finns ett annat hinder för deras kärlekshistoria, nämligen psykisk ohälsa. Jag har recenserat boken här och jag rekommenderar den varmt.

 

 

7 thoughts on “Tematrio

  1. Tom Malmqvists bok orkar jag inte läsa. Martina Haags bok har jag läst och den var mycket riktigt både stark och gripande. Ekon känner jag inte till

Comments are closed.