Titta väder

Tidigare idag skrev jag om en pekbok/bilderbok med ovanliga illustrationer, nämligen Pappa är sjöman, som har illustrationer från klassiska tatueringsmotiv. Titta väder är en pekbok som också har rätt ovanliga illustrationer – de är nämligen virkade! Boken handlar om ett av våra vanligaste samtalsämnen (åtminstone för oss vuxna), nämligen vädret! Vi får följa med och upptäcka bland annat sol och regn, storm och åska, men också ta del av vad som man kan göra i detta väder, till exempel tappa mössan i blåsten, plaska i regnpölarna och äta glass i solskenet. Alltid finns det något att göra, för det finns ju inga dåliga väder, eller?

Det här är en bra bok som introduktion till att prata om vädret, för det är ju något som intresserar många barn. Jag gillar boken dels för själva idén, att göra en bok om väder, men dels också för bildernas skull. Allt på fotografierna är alltså virkade och det är superfint gjort. Det är Evalotta Helmerson som har virkat och Ola Kjellsson som har fotat.

De jobbar båda med form och design till vardags, men detta är deras första bilderbok. Boken är i klassiskt pekboksformat med hårda kartongsidor och rundade hörn. Den är utgiven på Vombat förlag.

One thought on “Titta väder

  1. Men åh, jag önskar att jag kände till denna pekboken typ för två veckor sedan! Då hade vi seminarium om just pekböcker, och hade varit så kul att kunna prata om denna. Kanske tar upp det på hemtentan sen istället ? Fantastiskt fin är den, i alla fall!

Comments are closed.