Top ten tuesday

toptentuesday2

Veckans tema i Top Ten Tuesday är väldigt intressant, men krävde en del eftertanke. Jag lever rätt mycket i nuet och i framtiden när jag läser. Jag fokuserar på det jag läser nu och det jag vill läsa framöver. De böcker jag har avslutat är verkligen avslutade när jag har slagit igen pärmen. Dessutom är det ju många gånger så att en bokserie avslutas naturligt i och med att huvudkaraktären exempelvis dör.

Top Ten Characters You’ d Like To Check In With (meaning, the book or series is over and you so just wish you could peek in on the ” life” you imagine they are leading years down the line after the story ends).

1. Amanda Rönn från Emma Valls deckarserie som utspelar sig i Sundsvall (jag älskar svenska deckare som utspelar sig i städer som jag känner till)

2. Karaktärerna från Anita Eklund Lykulls ungdomsböcker. Jag vill läsa mer om Cornelia, Julia, Blenda och Linnea.

3. Carolin och Beata i Skuggserien av Maria Gripe. Jag vill veta vad som hände sen.

4. Britta i böckerna om Britta och Silver av Lisbeth Pahnke. Jag har nog kvar hela serien någonstans, men har varit lite rädd för att läsa om dem ifall det inte skulle kännas likadant som när jag var barn.

5. Tvillingarna i Sweet Valley High böckerna av Francine Pascal. Jag tappade intresset för serien när det blev alldeles för många böcker, men det hade varit roligt att få ta del av deras vuxenliv.

6. Karaktärerna i Sankta Psycho. Jag lyssnade på den boken när jag körde till Borås senast och fastnade helt. Men slutet var alldeles för öppet. Jag vill ju veta fortsättningen. Kommer det någon ny bok tro?

7. Karaktärerna från Harry Potter. Självklart!

8. Lisbet Salander och de andra från Millenium-triologin. Hon var verkligen en härlig karaktär som jag gärna hade läst mer av.

9. Karaktärerna från Hungerspelen, inte minst Katniss förstås. Hur har det gått för dem?

10. Alla karaktärer från Johanna Nilssons ungdomsböcker. Hon var min absoluta favoritförfattare när hon kom ut med sina ungdomsböcker och jag fascinerades av hennes sätt att skapa levande karaktärer. Skulle gärna vilja veta hur de mår och lever idag.