Top Ten Tuesday

toptentuesday2Dagens ämne i Top Ten Tuesday är Ten Books I Plan To Have In My Beach Bag This Summer or Ten Books I Think Make Great Beach Reads.

Jag tillbringar inte så mycket tid på stranden, och om jag skulle göra det så har jag fullt upp med att passa tre små barn, så jag hinner inte läsa. Därför tänker jag på sommarläsning i stort och inte bara strandläsning. Medan jag funderade över frågan så tänkte jag först att jag inte läser särskilt olika beroende på om det är sommar eller vinter, men faktum är kanske ändå att jag drar mig åt de mer lättsmälta böckerna om sommaren. Gärna deckare, svenska deckare, och gärna sådana som ingår i en serie där jag redan ”känner” huvudpersonerna. Min lista på sommarläsning plockas från min att-läsa-hög:

1. Skuggorna – Katarina Wennstam

2. Rosengädda nästa – Emma Hamberg

3. Befrielsen – Maria Sveland

4. Havskatten – Ann Rosman

5. Märkta för livet – Emelie Schepp

6. Brott kan ej styrkas – Martin Melin

7. Du föll och jag för dig – Lina Stoltz

9. Min pappa Ann-Christine – Ester Roxberg

10. Vår egen lilla hemlighet – Ninni Schulman