Träna tillsammans med familjen

trana-tillsammans-med-familjenIgår skrev jag om Viktig: från matmissbrukare till träningsförebild av Terese Alvén. Idag ska jag tipsa om en annan bok som hon har skrivit, nämligen Träna tillsammans med familjen. Till skillnad från Viktig (som är självbiografisk) så är det här en ren träningsbok.

Träna tillsammans med familjen är tänkt att uppmuntra till rörelseglädje för både barn och vuxna och fokus ligger på gemenskap och hälsa. Första delen av boken innehåller en introduktion där man bland annat kan tipsa hur aktiv ens familj är och får tips och råd på hur ens familj kan få ett mer hälsosamt liv. Den andra delen av boken innehåller konkreta tips på övningar. Bland övningarna hittar man dels förslag på aktiv lek tillsammans med barn upp till tolv år och dels förslag på tuffare träning för föräldern vid sidan om aktiv lek för barnet.

Som småbarnsförälder vet jag att det inte är helt lätt att ta sig iväg för att träna. Vardagens stressiga scheman och alla måsten gör också att det blir svårt att ta sig tid för träning. Samtidigt vittnar rapport efter rapport att vi blir allt mer stillasittande och det gäller förstås också våra barn. Därför är böcker som Träna tillsammans med familjen välkomna, där man kan få tips och råd till hur familjen tillsammans kan röra på sig och bli mer hälsosamma. Boken vänder sig till familjer med barn från nyfödd till tonåring. Den är snyggt formgiven med lättläst text och många inspirerande foton. Boken är utgiven av Hoi förlag. Den finns att köpa bland annat på Adlibris och Bokus.