Utvald

Äntligen kommer den tredje delen i vampyrserien House of Night. Jag recenserade de två tidigare delarna, Vampyrens märke och Sveket, här. Böckerna är skrivna av P.C Cast och Kristin Cast och utges av Bonnier Carlsen. Den nya boken i serien heter Utvald och två delar till kommer senare i år.

I Utvald har Zoey Redbird varit på vampyrinternatskolan Nattens hus i tre månader. Hon har börjat finna sig till rätta, hon har fått flera vänner och blivit vald till översteprästinna. Men hon inser att allt inte är som man tror. Man kan nog inte lita på alla i Nattens hus. Hennes mentor Neferet visar sig vara mer ond än någon kan ana. Zoeys bästa vän Stevie Rae som dog mitt framför Zoey, visar sig vara odöd, en vampyrzombie. Zoey får också kärleksproblem när det visar sig att hon har fler potentiella pojkvänner än hon behöver. Den enda hon kan vända sig till verkar vara hennes forna ärkefiende Afrodite.

Precis som de förra böckerna så är också den här boken väldigt realistisk. Den utspelar sig i en helt vanlig tonårsvärld, men kryddad med spänning och vampyrer. Språket är enkelt och modernt och boken är väldigt lättläst, en riktigt sträckläsarbok för båda könen.