Våga följa en dröm

vaga-folja-en-dromVåga följa en dröm handlar om Linn. Hon går sista terminen på gymnasiet och ägnar all sin vakna tid åt skolan och hästarna. Hennes mål är att komma in på läkarlinjen till hösten, men hon är också en talangfull dressyrryttare. Hon har disciplin och arbetar hårt för att nå sina mål. Men när basketkillen Vincent kommer in i hennes liv blir allting lite mer komplicerat. Hon får äntligen uppleva sitt livs första stora kärlek. Snart kommer Fredrik, som tränar klubbens tävlingsryttare, med ett spännande jobberbjudande och det gör inte heller Linns liv särskilt mycket enklare. Hon blir förvirrad, vad vill hon egentligen?

Våga följa en dröm är en läsvärd utvecklingsroman där man får följa Linns väg mot att bli vuxen. Boken utspelar sig under en kort period i Linns liv, men det hinner hända väldigt mycket, så som det också gör när man är ung och har många val att tänka på. Det är en realistisk och trovärdig bok och den hålls ihop bra. Den är välskriven och välkomponerad. Språket känns ibland lite uppstyltat och tillrättalagt, men det är bara ett fåtal passager. Några stavfel noteras också, vilket drar ner helhetsintrycket.

Ett stort plus däremot för persongalleriet. Linn är en oerhört sympatisk och älskvärd person som många gymnasietjejer säkert skulle vilja ha som bästa vän. Vincent har ett drag som gör att man har svårare att tycka om honom, det känns som att han döljer något och detta får man också svart på vitt i slutet av boken. Just själva slutet tycker jag lämnar lite frågetecken, jag hade gärna velat ha ett bättre avslut på relationen. Slutet är lite för öppet och abrupt. Men jag skulle gärna vilja läsa vidare om Linn, så jag hoppas att det öppna slutet innebär att det kommer fler böcker där man också får se hur det går mellan henne och Vincent. Som gammal hästtjej gillar jag förstås hästinslaget i boken väldigt mycket. Författaren har gedigen erfarenhet av hästar och livet i stallet och det märks väl i boken, det känns väldigt trovärdigt och inspirerande. Boken är lättläst och snabbläst och den passar både för ungdomar och för vuxna. Läs den!

Våga följa en dröm är skriven av Lena Wallin och utgiven av Idus förlag. Snart kommer jag också att lotta ut ett exemplar av boken. Missa inte det!

Boken finns bland annat att läsa på Adlibris och på Bokus.

 

2 thoughts on “Våga följa en dröm

Comments are closed.