Vem är kär i Abel Svensson

vem-ar-kar-i-abel-svenssonAbel är kär i Mina, Lilly och Sixten. Men är någon kär i honom? Vem är kär i Abel Svensson?

Kärlek är inte lätt. Det kommer alltid att finnas många saker att fundera på när det gäller kärlek. Det var författaren Ebba Bergs utgångspunkt när hon skrev Vem är kär i Abel Svensson.

– Jag vill att det ska vara enkelt att vara kär, säger Ebba Berg. Det är det för Abel, han är kär i två tjejer och en kille. Det kommer alltid att finnas många svåra saker att fundera på när det gäller kärlek. Men jag vill gärna bidra till att fler människor slutar fundera på om man kan vara kär i en människa av samma kön eller inte.

Vem är kär i Abel Svensson handlar om hur Abel kan få reda på om någon är kär i honom.Han vet redan att han är kär i Mina, Lilly och Sixten. Men för Abel är den svåra frågan ifall någon av dem är kär i honom. Eller om det finns någon annan därute i världen som är kär i honom. Och hur får han i så fall reda på det? Han tänker så att han blir yr. Och han försöker på olika sätt och vis att ta reda på det.

Vem är kär i Abel Svensson berör känslor som många barn kan känna igen sig i. Det är en lättläst bok som fungerar lika bra att läsa själv som för högläsning. Den passar bra att läsa i en klass eftersom den ger upphov till tankar och diskussioner. Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!

Bokens illustratör heter Carl Flint och boken är utgiven av OLIKA förlag. Boken är en del i serien Lyckeskolan som är en lättläst serie. OLIKAs serie med lättlästa böcker vänder sig till barn som börjat läsa själva och serien finns i tre svårighetsgrader, Silverdelfinen 1, 2 och 3. Den här boken är Silverdelfinen 2, vilket innebär att den har lite längre meningar och mer text per sida.

2 thoughts on “Vem är kär i Abel Svensson

  1. Jag är kär i Abel Svensson! 🙂 Underbara bok, jag hoppas många barn får läsa denna och hur se hur enkelt det är. Har en liten födelsedagstävling på min blogg med mer lättlästa tips, kika gärna!

Comments are closed.