Vi ses på måndag

Vi ses på måndag?Vi ses på måndag är en lättläst ungdomsbok som handlar om kärleken mellan två killar. Det börjar med att Joel är på affären för att handla med sin lillasyster. Men hans mamma har glömt att överföra pengar, så displayen i kassan visar ”Köp medges ej”. Hjälp kommer från oväntat håll – längre bak i kassakön står nämligen snygge Elias som Joel spanat in. Han erbjuder sig betala och det blir början på en tid av längtan, pirr, schack, kramar och kanelbullar!

Vi ses på måndag förmedlar verkligen känslan av att vara förälskad och känna pirr i hela kroppen. Jag läste snabbt, jag ville bara veta hur det skulle gå för Joel och Elias. Jag gillar hur Johanna Lindbäck skildrar kärlekshistorien utan att någonstans problematisera att det handlar om två killar, kärleken mellan dem är bara så naturlig och fin. Precis som det ska vara! Böcker som denna är så välkomna när man som jag jobbar på skolbibliotek. Den här kommer jag rekommendera varmt till alla ungdomar, oavsett kön, som vill ha en lättläst kärleksberättelse.

Vi ses på måndag är utgiven av Nypon förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.