I hemlighet begravd

I hemlighet begravdI hemlighet begravd är den tionde boken i deckarserien Morden i Sandhamn av Viveca Sten. Delar av ett människoskelett hittas på den obebodda ön Telegrafholmen mittemot Sandhamn. Thomas Andreasson får fallet på sitt bord. Spåren pekar mot två kvinnor som försvunnit från trakten tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön. Åklagaren Nora Linde är sjukskriven efter ett tragiskt brottsmål och tillbringar sommaren som vanligt på Sandhamn. Hon plågas av ångest och mardrömmar och kan inte sluta älta sitt misslyckande. När hon hör om vad som hänt på Telegrafholmen försöker hon desperat ställa saker och ting till rätta genom att inleda en egen utredning vid sidan om polisens utredning. Men det visar sig vara farligt och dessutom utsätts vänskapen mellan Thomas och Nora för svåra prövningar i och med Noras beslut. Samtidigt finns det någon bland Sandhamnsborna som vet sanningen kring försvinnandena och mordet. Vem? Och vad är det som egentligen har hänt?

Precis som tidigare böcker i serien gick det snabbt att läsa I hemlighet begravd. Det är roligt att återse de gamla välbekanta karaktärerna igen, även om jag verkligen inte kan låta bli att irritera mig på Nora den här gången. Hon har allt, varför förstör hon då för sig själv så som hon gör? Jag känner inte igen hennes gamla jag och det gör också att boken tappar lite. Samtidigt är det spännande och intressant med de olika fallen och intrigerna. Jag gillar också miljöbeskrivningarna och den somriga skärgårdskänslan. Helt enkelt en snabbläst deckare, perfekt för den som vill läsa lite påskekrim i helgen!

I hemlighet begravd är utgiven av bokförlaget Forum. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.