Vid skogens slut

Vid skogens slutSofia Winter är 40 år och vilse i livet. Hennes son ska precis flytta hemifrån och hon anar att hennes man är otrogen. Som tur är har hon sitt nya jobb att se fram emot. Hon ska ingå i en grupp där skola, polis och socialtjänst samarbetar för att hjälpa barn som mår dåligt eller har problem.

Det dröjer inte länge förrän gruppen får sitt första uppdrag, att hjälpa en flicka som heter Alva som drar sig undan socialt umgänge och ofta är frånvarande från skolan. Men de hinner inte mer än komma igång förrän ett nytt fall dyker upp. En flicka som heter Hedda försvinner och hittas så småningom brutalt mördad. Hedda går på samma skola som Alva och de bor i samma bostadsområde. Men vad har flickorna egentligen gemensamt?

Vid skogens slut är en spännande, intensiv, isande spänningsroman om hemligheter, lojalitet, sekter och utsatta barn. Den är väldigt berörande och stundvis till och med obehaglig att läsa. Men det är också brännande, aktuella teman som tas upp. Boken har ett starkt driv, högt tempo och är en riktig sträckläsningsbok med härliga person- och miljöskildringar.

Boken är skriven av Sara Åström och Anette Sandlund som båda är lärare och bor i Piteå. Det här är deras debutroman, men fler böcker om Sofia Winter verkar vara på gång med tanke på att det fanns ett par cliffhangers i slutet av boken. Jag tycker det var en riktigt bra debut och jag ser fram emot att följa deras författarskap och jag läser gärna mer om Sofia Winter och hennes kollegor eftersom de är sympatiska, levande och personer man lätt kan relatera till. Extra kul är det också att följa deras grupp eftersom man faktiskt får ta del av tre olika yrkesgruppers vardag istället för som i de flesta deckare mestadels följa polisarbetet.