Yla i natten

Jag recenserade Syster Varg här i bloggen för ett tag sedan, kolla här. Nu har andra boken om Syster Varg kommit. Den heter Yla i natten och är skriven av Anette Skåhlberg och illustrerad av Katarina Dahlquist. Boken är utgiven av Sagolikt bokförlag.

Tea har nu bott hos vargarna i mer än halva sitt liv och nu tar hon med sin tvillingsyster Sandra till skogen för att övernatta och för att träffa de små vargungarna. Det hade kunnat bli en mysig övernattning. Problemet är bara att samtidigt så går skyddsjakten på varg igång. Jaktlaget, med Katrin i spetsen, har nämligen bestämt sig för att rensa upp i skogen efter att en av deras hundar blivit skadade. Tea kan inte alls förstå hur man kan vilja döda de oskyldiga vargungarna eller varför man vill skjuta hennes trygga vargfamilj. Hon och Sandra bestämmer sig för att göra allt vad de kan för att rädda vargarna!

Precis som den första delen i serien så är detta också en riktig sträckläsarbok. Den är väldigt spännande, men inte nog med det, det finns många fler teman i berättelsen än bara en spännande saga. En bok att rekommendera, varför inte som högläsningsbok. Boken riktar sig till barn mellan 8-12 år.