ZOG den lilla draken

Axel Scheffler och Julia Donaldsson är tillbaka med en ny bilderbok: ZOG, den lilla draken. Tidigare har de skapat favoriter som Gruffalon. Zog är en drakunge och han går förstås i drakskola som alla andra små drakar. Det är mycket man behöver lära sig som drake. Man ska kunna flyga, ryta, spruta eld och så det svåraste av allt – befria en riktig prinsessa. Boken är fylld av drakar, riddare och prinsessor. Den passar därför lika bra för killar som för tjejer. Jag är ett stort fan av Axel Schefflers illustrationer och den här boken utgör inget undantag. Den svenska texten är på rim och skriven av Lennart Hellsing, vilket garanterar en härlig lässtund. En ny favorit hos mig och dottern! Boken är utgiven på Alfabeta bokförlag.

One thought on “ZOG den lilla draken

  1. Det kan jag och min son skriva under på. En härlig bok som jag köpt felra exemplar av för att kunna ge bort i present.

Comments are closed.