Alla tre

alla-tre-har-fruktstund     alla-tre-klar-pa-sig

Alla tre är en serie böcker för de yngre barnen i förskoleåldern. Serien består av enkla bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. Alla tre gräver en grop och Alla tre vilar?, kom ut våren 2014 och följs nu upp av Alla tre klär på sig och Alla tre har fruktstund.

Alla tre har fruktstund handlar om när barnen på förskolan Ärtan ska sitta ner och ha fruktstund. Kompisarna Valle, Ester och Idde är 2,5 år gamla och alla är viljestarka och självständiga. Alla tre vill ha hela äpplen, men då säger fröken att det får de inte, för då räcker det inte åt alla. De provar att bygga ihop bitarna igen, de byter bitar med varandra och vips så har de ätit upp all frukt.

Alla tre klär på sig handlar om när barnen på förskolan ska ut och leka. Först måste man klä på sig och det är lite krånglig. Vad är bak och vad är fram? Och vilka vantar passar ihop egentligen?

Det här är jättefina skildringar över vardagen på en förskola. Igenkänningsfaktorn är stor för målgruppen. Illustrationerna är oerhört uttrycksfulla och även som vuxen känner man lätt igen sig i situationerna med barnen. Jättefina högläsningsböcker både på förskolan och hemma. Böcker som tål att läsas om och om igen.

Böckerna är skrivna och illustrerade av Maria Nilsson Thore. De är utgivna av Bonnier Carlsen. De finns bland annat att köpa på Adlibris (här och här) och på Bokus (här och här).