Autografjägarna – Min bästa ovän

autografjagarna-min-basta-ovanAutografjägarna – Min bästa ovän – är den första boken i en serie om tre som handlar om Malva och Marius som båda samlar på autografer. Helst ska det förstås vara från riktiga kändisar. Men det är en smula orättvist. Malvas block är nästan tomt, medan Marius verka springa på kändisar bara han kliver ut genom dörren. Men Malva är inte den som ger sig i första taget, hon har minsann en plan…

Min bästa ovän är en humoristisk bok fylld av vardagsdramatik. Jag kan tänka mig att den passar såväl killar som tjejer som vill ha en rolig bok. Målgruppen är 6-9 år, men boken är inte så lättläst att den passar som läsa-själv-bok för de yngre, utan antingen för de äldre som kunnat läsa ett tag eller som högläsningsbok. Jag har en dotter på 7½ år och hon blev inte särskilt förtjust i boken, hon tyckte den var för tråkig. Sanningen att säga så blev inte jag heller överförtjust. Jag gillar inte riktigt Andreas Palmaers berättarspråk och jag tyckte inte om humorn i boken. Boken är utgiven av Alfabeta bokförlag.