Konst – Titta, upptäck, gör

Igår skrev jag om en bok som introducerar färger och färglära för de minsta barnen. Idag tänker jag skriva om en bok som också handlar om färger och konst, men den vänder sig till större barn, ungefär mellan 9-12 år.

konst-titta-upptack-gorKonst: Titta, upptäck, gör är skriven av Ylva Hillström och utgiven av Alfabeta bokförlag. Den är skriven i samarbete med Moderna Museet. Boken handlar dels om att titta på konst och dels om att skapa själv. Presentationer av konst, konstverk och konstnärer blandas med inspiration och tips för eget skapande i olika tekniker.

Utgångspunkten är ”Hur kan konst vara”. Därefter presenteras ett antal konstverk från Moderna Museet och så diskuterar författaren hur man kan uppfatta och beskriva dessa konstverk. Både svenska och utländska konstnärer presenteras.

Det är kanske inte självklart för dagens barn att besöka konstmuseer eller titta på konst. Därför är det bra att det kommer sådana här böcker för att introducera konsten och visa att det inte är så svårtillgängligt som man kan tro. Den här boken introducerar, inspirerar och entusiasmerar läsaren och det är ett bra betyg! Jag tror att det här är en utmärkt bok att använda även i skolklasser. Boken vänder sig till målgruppen 9-12 år.