Bamse och Jultrollen

Bamse och jultrollenBamse och hans dotter Brumma upptäcker att deras julsaker blivit stulna. Snart förstår de att glitter och julpynt försvinnit i hela staden. Det här är verkligen mystiskt. Bamse tar på sin blå luva och tar Brumma i handen. Tillsammans följer de ett spår av russin som leder in i den vintriga skogen. Det blir början på ett äventyr med troll, pynt och julfirande.

Bamse och jultrollen är en bilderbok som vänder sig till barn mellan 3 och 6 år. Det är i grund och botten en klassisk bilderbok, men det som lyfter boken är dels den härliga julsagan med dess underbara vinterbilder och dels Bamse och hans vänner som brukar vara populära hos de flesta barnen. Mina barn tyckte att sagan var väldigt spännande och att bilderna var fina och färgglada. Det enda negativa är att den kändes lite väl lång för målgruppen. Vi fick dela upp den på två kvällar för att barnen skulle orka lyssna, men å andra sidan fick vi ju njuta av sagan två kvällar i rad, så det var förvisso inte dumt det heller. Den här kommer att läsas många gånger i vårt hus eftersom både barnen och vi vuxna fastnade för den. Så vill man ha en klassisk julsaga med både humor och spänning så är Bamse och jultrollen ett bra val.

Bamse och jultrollen är utgiven av Egmont Publishing. Det är en berättelse av Susanne Adolfsson baserad på en idé från Bamseredaktionen. Den är tecknad av Thomas Holm. Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.