Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 11

Idag är det dags för lucka 11 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Tobias Söderlund som ger dagens boktips.

© Foto Kajsa Göransson

Tobias Söderlund arbetar som journalist. 2019 debuterade han med Prästgårdens hemlighet, den första delen i trilogin Spökkameran. De fristående uppföljarna i rysarserien heter Ljusklotets mysterium och Slottsruinens förbannelse. Alla tre böckerna utspelar sig på verkliga platser runt om i landet som sedan tidigare omgärdas av skrämmande sägner. Dessa har Tobias vävt ihop med sina egna läskiga påhitt.

Här kommer Tobias boktips:

Jag vill tipsa om den nya utgåvan av Mio, min Mio! Jag läste nyligen om den här barndomsfavoriten – och den är fortfarande lika fantastisk. I en tid när alla sitter hemma mer än någonsin känns det extra skönt att få resa iväg till Landet i fjärran. Nu är Astrid Lindgrens klassiska äventyr dessutom förhöjt med Johan Egerkrans makalöst häftiga illustrationer. Riddar Kato har aldrig varit läskigare!

Mio, min Mio

Jag håller verkligen med Tobias. Johan Egerkrans magiska illustrationer är helt rätt för Mio min Mio och de skapar en otrolig läsupplevelse tillsammans med Astrid Lindgrens underbara berättelse.