Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 12

Idag är det dags för lucka 12 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Sarah Sheppard som ger dagens boktips.

© Foto Caroline Andersson

Sarah Sheppard är författare och illustratör till en lång rad barn- och ungdomsböcker. Hon skriver mestadels faktaböcker om exempelvis dinosaurer, märkliga platser, kartor, djur och mycket mera. Hon har en unik blandning av fakta och humor som verkligen har blivit succé bland barn i alla åldrar.

Här kommer Sarahs boktips:

Jag vill gärna tipsa om den jättefina boken Underverkligheten av Rasmus Åkerblom med bilder av Erik Svetoft. Det är bok som handlar om stjärnor, jorden, gravitationen, snöflingor, atomer, virus och svarta hål. Allt man kan önska sig alltså! Dessutom är omslaget självlysande, vilket alltid är underbart.

Själv ska jag ge bort Paola Persson Peroni: Allas vän av Emi Gunér med bilder av Maja Säfström till min brorsdotter.

Och Fula Tjejer av Johanna LindbäckLisa Bjärbo och Sara Ohlsson till min 12-årige son. Enligt honom pratar alla om den här boken i skolan!

Underverkligheten : upptäck hur allt hänger ihop  Allas vän  Fula tjejer

Underverkligheten har jag hört så mycket gott om att den åkte direkt upp på min att-läsa-lista. Paola Persson Peroni blev en favorit hos mig direkt jag läste och jag ser fram emot bok nummer två om Paola som kommer i vår. Fula tjejer älskade jag, där kan vi snacka girl power!