Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 13

Idag är det dags för lucka 13 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Ingelin Angerborn som ger dagens boktips.

© Foto Maria Östlin

Ingelin Angerborn är en av de mest kända barnboksförfattarna i Sverige idag. Hon är mest känd för sina mysrysare, bland annat Rum 213, Hjärta av damm och Gengången. Men hon har också skrivit en serie humoristiska kapitelböcker, bilderboken Alice vet allt och julkalenderboken En klurig jul.

Här kommer Ingelins boktips:

För de yngsta: Det var det fräckaste! av Werner Holzwarth – Mysig och härligt skrattframkallande bilderbok om en mullvad som undrar vem som släppte något litet, brunt och avlångt på hans huvud.

För slukaråldern: Bläckhjärta och de andra delarna i trilogin av Cornelia Funke – Underbart magiska bladvändare om 12-åriga Meggie som älskar böcker … Läs nu!!!

För de lite äldre: Den falska rosen av Jakob Wegelius – Fristående fortsättning på den fantastiska boken Mördarens apa. Den nya har jag faktiskt inte läst ännu, men jag hoppas att jag får den i julklapp ?

Det var det fräckaste!  Bläckhjärta  Den falska rosen

Det var det fräckaste har jag läst många gånger för mina barn. En väldigt rolig bilderbok. Även de andra böckerna är så läsvärda