Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 20

Idag är det dags för lucka 20 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Johanna Kristiansson som ger dagens boktips.

Johanna Kristiansson

© Foto Bonnier Carlsen

Johanna Kristiansson är serietecknare och illustratör. Mest känd är hon kanske för serien om Katten Nils som har gått i Kamratposten sedan 2007 och som numera också finns i ett antal seriealbum. Katten Nils har Johanna skapat tillsammans med Joakim Gunnarsson. När hon inte ritar serier illustrerar hon barnböcker, läromedel, pyssel och korsord. Hon håller även workshops för barn i serieteckning på skolor och bibliotek. Bland de barnböcker hon illustrerat hittar man exempelvis den lättlästa serien Läs på egen risk av Petrus Dahlin, Rymdpiloterna av Magnus Ljunggren och böckerna om hästen Svante av Pia Hagmar.

Här kommer Johannas boktips:

Jag vill tipsa om den fina boken ”Grävlings resa” av min kompis Cecilia Heikkilä. En saga om att blåsa bort och hitta hem. En väldigt finstämd berättelse med magiskt fantastiska illustrationer!

Grävlings resa

Jag har också läst Grävlings resa och skrivit om den här. Jag håller med Johanna, det är en vacker, finstämd berättelse med uttrycksfulla, vackra illustrationer.