Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 23

Idag är det dags för lucka 23 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Maja Säfström som ger dagens boktips.

© Foto Rikkard Häggbom

Maja Säfström är arkitekt och illustratör. Hon debuterade som författare 2016 med serien Fantastiska fakta om djur som består av Fantastiska fakta om djur, Fantastiska fakta om djurungar och Fantastiska fakta om djur från förr. Maja Säfström har illustrerat serien om Paola Persson Peroni av Emi Gunér där första delen Allas vän kom i somras och uppföljaren Skrattar sist kommer i vår.

Här kommer Majas boktips:

Dumma teckning av Emma Adbåge. Fantastisk bok som vi älskar hemma. Teckningarna är briljanta och handlingen ljuvlig. Varning: man får väldig lust att gå runt och säga “jävlar, Klas!” när man läst den!

Bonus! Quelle horreur. En underbar liten bok som vad Jag vet bara finns på franska, men går att beställa på nätet eller låna på bibliotek. Handlar om en slända som är mycket stressad för att hon ska ha konstutställning och ringer in sin sina vänner till ateljén för att stå modeller. Mycket dramatik uppstår då vännerna får se sina porträtt! Jag skrattar högt varje gång jag läser den! Och inte så mycket text, räckte med min skolfranska för att ta mig igenom och översätta till barnen på svenska!

Dumma teckning!   

Jag älskar också Dumma teckning, en helt underbar bilderbok. Den franska boken har jag däremot helt missat tyvärr.