Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 24

Idag är det dags för lucka 24 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Ewa Christina Johansson som ger dagens boktips.

© Foto Magnus Liam Karlsson

Ewa Christina Johansson har alltid älskat att skriva. Hon har skrivit ett fyrtiotal böcker, de flesta för barn och ungdomar och med övernaturliga inslag. Tidigare har hon skrivit många historiska böcker. Hon skriver också gärna lättlästa böcker för barn och unga. Hon har skrivit många serier, till exempel om Spökfångarna där bland annat Tornspöket och Stallspöket ingår, om Axels monsterjakt där bland annat Vampyren och Varulven ingår, den lättlästa serien Spökhuset med titlar som Spindlar och spöken och Fasor och fladdermöss, samt Hemlighetsserien där titlar som Spegelns hemlighet och Spöktågets hemlighet ingår. S som i skräck är en annan populär serie.

Här kommer Ewa Christinas boktips:

Jag tipsar gärna och ofta om en klassiker och ständig personlig favorit: Dickens En julsaga.

A Christmas carol ( som den heter i original ) skrevs redan 1843 och har filmats i flera versioner, tecknats av Disney och till och med lockat mupparnas skapare att sätta samman sin version.  Man kan nog säga att det är en av de mest kända spökhistorierna alla kategorier.

Jag ser den som en tidlös, ständigt aktuell berättelse som rymmer väldigt mycket mer än bara spöken och som fungerar precis lika bra idag som när den skrevs.

En julsaga

Dickens En julsaga är ju en klassiker och den passar så perfekt att läsa på julafton och dessutom ett perfekt boktips att avsluta Barnboksbloggens adventskalender med. Hoppas ni har fått många boktips att fylla på att-läsa-listan med.