Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 6

Idag är det dags för lucka 6 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Johan Anderblad som ger dagens boktips.

Johan Anderblad är en välkänd profil för oss som är intresserad av barnkultur. Han har bland annat varit programledare för Bolibompa och varit Sveriges läsambassadör. Han åker landet runt och föreläser, är konferencier och läspeppare. Han har skrivit barnböckerna om Bojan, till exempel Bojan och ambulansen, Bojan och traktorn, Bojan och brandbilen och Bojan och tåget.

Här kommer Johans boktips:

Boken som inte ville bli läst, av David Sundin. Bara framsidan är värd en medalj, ett tråkigt, sparsmakat omslag, med svårläst text och uppmaningarna ”låt boken vara”, ”stopp”, ”öppna inte”. När du sedan ändå öppnar boken så slingrar den sig undan på alla möjliga sätt, orden blir för stora, bladen för varma, boken får vingar och vill flyga iväg och för att kunna fortsätta läsa krävs gemensamma ansträngningar från både barn och vuxna. En interaktiv bok som engagerar hela familjen och med knasigheter och charm som går på knockout redan från första sidan.

Boken som inte ville bli läst

Jag har bara hunnit bläddra i Boken som inte ville bli läst, men jag håller med Johan, en otroligt rolig bok som engagerar läsaren.