Bättre sent än aldrig – fyra julböcker

Sent omsider skriver jag om fyra julböcker, som jag egentligen hade tänkt att skriva om före jul såklart, men som det inte hanns med tyvärr.

   

Småtomtar av Margareta Rudbo och med illustrationer av Erica Nilsson är en saga i ett litet bilderboksformat för barn mellan 3 och 6 år. Boken handlar om de olika slags småtomtar som finns, gårdstomtar, hustomtar, skogstomtar och bergstomtar och deras liv och leverne i en fin sagoform och med charmiga och humoristiska illustrationer. Boken är utgiven av Whip Media.

Titta Madicken, det snöar, är en nyutgivning av Astrid Lindgrens underbara klassiker om Lisabet och Madicken. Perfekt för den som vill uppleva lite nostalgi och drömma sig tillbaka till barndomens jular, samtidigt som en ny generation barn förstås får introduceras till Astrid Lindgrens fantastiska värld och Ilon Wiklands magiska illustrationer. Boken är utgiven av Rabén & Sjögren.

Djuren i skogen – Vinterboken – är en fortsättning på den populära boken Djuren i skogen där vi fick möta djurens alla djur och lära oss om djuren, skogen och naturen. I denna bok är skogen klädd i vinterskrud, men den är fortfarande hem för miljoners miljoner djur av alla de slag. Många barn undrar nog hur djuren kan skaffa sig mat när snön är djup och det inte finns några löv och liknande att knapra på. För att inte tala om hur djuren klarar kylan, snön och mörkret. Men djuren är fantastiska överlevare och det finns mängder av olika sätt varpå djuren tillbringar vintern. Allt det får vi läsa om i denna härliga faktabok med underbart charmiga illustrationer. Boken är både skriven och illustrerad av Sarah Sheppard och det är Rabén & Sjögren som har gett ut den.

Nu är det äntligen jul är en bok som är proppfylld av sagor, sånger, lekar, ramsor och pyssel. Det finns massor av berättelser där de välkända barnboksfigurerna firar jul, som Babar, Spöket Laban, Kajsa Kavat och Måns och Mari. Förutom berättelserna finns välkända julsånger, som Tre pepparkaksgubbar och Sockerbagaren. Längst bak finns också förslag på lekar och pyssel. En fin samling och charmiga bilder, men jag hade önskat att avsnittet med lekar och pyssel hade varit större. Även denna bok har Rabén & Sjögren gett ut.

One thought on “Bättre sent än aldrig – fyra julböcker

  1. Det blir jul fler gånger! Jag älskar Titta Madicken, det snöar! Ilon Wiklands bilder är fantastiska.

Comments are closed.