Temaläsning januari – Lättläst & lättsmält

Januari månads tema i min utmaning Temaläsning 2017 är Lättläst & Lättsmält. Jag är väldigt generös i tolkningen av de teman som finns i utmaningen och därför tänker jag att denna månad kan rymma allt ifrån lättlästa böcker för nybörjarläsare till lättlästa böcker för nyanlända och personer som behöver lästräning, likväl som lättsmälta böcker i form av exempelvis feelgood. Vad som är lättläst och lättsmält kan nog vara lite upp till en själv också, beroende på vilken nivå man är i sin läsning.

Det jag tänker fokusera på denna månad är dock lättlästa böcker för barn och vuxna, alltså de förlag, böcker och bokserier som vänder sig till de som av någon anledning behöver extra lättlästa böcker, till exempel med kort, enkel text, versaler, många bilder och så vidare. Det finns flera förlag som har specialiserat sig på just lättlästa böcker och dessa förlag vill jag gärna presentera. Det finns också flera olika sätt att kategorisera lättlästa böcker på, vilket jag tänkte skriva lite om. Dessutom tänker jag förstås recensera massor av lättlästa böcker. Låter det bra? Finns det något ni skulle vilja läsa mera om när det gäller temat lättläst & lättsmält?

4 thoughts on “Temaläsning januari – Lättläst & lättsmält

 1. Hej,
  Det låter spännande och klokt. Lättläst behöver uppmärksammas, inte minst för att reda ut vad som faktiskt är lättläst. Din blogg är alltid intressant läsning. Om du skulle behöva underlag för dina kommande texter om lättläst får du gärna kontakta mig.
  Hälsningar
  Lena Maria Nordstrand
  Förlagschef Nypon förlag

 2. Roligt att du tar upp det här! Har du lyssnat på avsnittet när Bladen brinner pratar om lättläst? Kan vara en inspiration i ditt temabloggande. 🙂

 3. Nej, jag ligger efter i mitt lyssnande på Bladen brinner, har just lyssnat på avsnitt 2. Men tack för tipset, ska absolut se till att lyssna på det nu under månaden.

 4. Vad roligt att du gillar min blogg. Håller med om att lättläst absolut behöver uppmärksammas. Nu är jag ingen expert på lättläst, men jag hoppas att jag åtminstone kan ge lite inspiration och boktips i alla fall genom min blogg.

Comments are closed.