Bennis brandbil

Bennis brandbilPå förskolan Smörblomman finns det ett lådbilsland. Det är nog det allra bästa stället i hela världen. Eller i alla fall det bästa stället på hela Smörblomman. Där finns ambulans, polisbil och brandbil. Pella kör polisbilen. Alla lyssnar på Pella Polis. Men brandbilen behövs inte och ingen tittar heller på Benni. Det är nästan som om Benni inte finns. Snart är det dags för utflykt. Alla barnen ska gå iväg till Lilla Dungen. De tar med gummistövlar och matsäck. Men Benni är inte på humör att följa med. Han stannar kvar på förskolan. Men det dröjer inte länge förrän det börjar lukta rök från Lilla Dungen.

Benni hämtar sin brandbil, tar på brandhjälmen och beger sig iväg till Lilla Dungen för att rädda sina förskolekompisar. Under stor dramatik släcker han elden. Fast.. Oj! Det var ju ingen brand. Det var en brasa. En grilla korv-brasa. Nu är allt blött. Barnen är blöta, korvarna är blöta och korvbröden också. Oj oj. Fast lite senare visade det sig att det var nog väldigt bra att Benni kom med sin brandman ändå… Benni! Världens bästa brandman med världens bästa brandbil!

Bennis brandbil är en charmig och varm bilderbok med fint barnperspektiv. Som läsare kommer man snabbt in i barnens vardag på förskolan med lek och full fart. Samtidigt innehåller boken såväl humor som stora känslor. Och så blir man ju presenterad för den spännande brandbilen och allt vad den innehåller. En bok där det både finns mycket att prata kring och mycket att se och upptäcka i illustrationerna. Bennis brandbil är den första bilderboken i serien Lådbilslandet. Nästa bok kommer att handla om Pella Polis och tredje boken handlar om Addis och ambulansen.

Bennis brandbil är skriven av Emelie Andrén och illustrerad av Jeanette Milde. Den är utgiven av bokförlaget Alfabeta. Boken finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.