Bergsklättraren

BergsklättrarenJag fortsätter läsa och njuta av böckerna i serien Legenden om Ögonstenen av Karin Erlandsson. Nu har jag läst den tredje delen av fyra. Den heter Bergsklättraren.

Den norra hamnstaden ligger i ruiner och Iberis har lämnat rädsla och elände efter sig. I hopp om att hitta ögonstenen och ta ifrån Iberis sin makt beger sig Miranda, Syrsa och Lydia upp i bergen i den östra regionen. De trotsar kylan och bergsfolkens avvisande beteende och tar sig till slut ända in i bergets mörker. Men där får deras uppdrag konsekvenser de inte kunnat föreställa sig.

Efter Pärlfiskaren och Fågeltämjaren är vi nu i den östra regionen och här lägger Karin Erlandsson till bitar och detaljer i berättelsen om ögonstenen. Nu får man en tydligare helhetsbild över hur Drottningriket med dess fyra regioner fungerar. Vi får också lära känna Miranda och Syrsa ytterligare i deras jakt efter den största och dyrbaraste pärlan. Det är en spännande berättelse, inte minst på slutet när det blir riktigt andlöst och svårt att sluta läsa.  Så himla fina högläsningsböcker detta är och underbara äventyrsberättelser! Nu vill jag ha den fjärde och avslutande delen i serien så fort som möjligt.