Bilköping 1-2-3

         

Bilköping 1-2-3 är tre roliga böcker skapade av David Shannon, Loren Long och David Gordon. Böckerna om Bilköping blir säkert givna succéer för alla bil- och fordonstokiga barn. De är utgivna av B.Wahlströms förlag. I Bilköping är alla figurer lastbilar, vägmaskiner eller bilar av olika slag, var och en med sina speciella karaktärsdrag.

Den första boken i serien, Krasch! Bang! är en bok i typiskt bilderboksformat med stora, detaljerade illustrationer och lite text. Den har tunna sidor och har en ganska lång historia om när Lastbils-Ludde och Dumper-Danne åker runt och kör in i saker för att de tycker om när det kraschar och bangar.

Här kommer Lastbils-Ludde är bok nummer två i serien. Den är i ett litet större format, fortfarande tjocka sidor och formad som en lastbil. Den handlar om Lastbils-Ludde som är den snabbaste och coolaste lastbilen i Bilköping. Den har stora, detaljerade illustrationer och ganska lite text.

Nu gräver vi är den tredje boken. En bilderbok med sidor i hård papp formad som en traktor. Den handlar om Hjullastar-Hjalmar som älskar att gräva, gräva och gräva – om och om igen. Boken har fina illustrationer, och ganska lite text.