Blott en begravning

Blott en begravningBlott en begravning är den andra boken om begravningsbyrån Tranan och om Sandra som tillfälligt lämnat sitt eget liv i Västerås för att försöka få bukt på sin mosters begravningsbyrå i Tranås eftersom den stod på konkursens rand efter mosterns mans död. Sandra försöker både få ordning på räkenskaperna och få byrån mer trivsam och populär i hopp om att hitta en köpare till Tranan. Hennes plan är att därefter återvända till Västerås och sitt gamla liv. Men en avliden skådespelares anhöriga väljer Tranan som begravningsentreprenör och det innebär att de får arbeta hårdare än någonsin för att ro i land det stora uppdraget. Samtidigt hårdnar konkurrensen från stadens nyöppnade begravningsbyrå. Sandra måste också försöka ta reda på vart Tranans pengar egentligen tar vägen. Det verkar som att hennes moster har en rad hemligheter. Dessutom löper hennes egna känslor amok, inte minst när Christoffer är i närheten….

Den här är alltså den andra (av hittills sex) delen i serien om begravningsbyrån Tranan. En lättläst och varm feelgood som handlar om arbetet på en begravningsbyrå, om livet i en småstad och om relationer. Få böcker vågar vara såhär öppna kring döden och livets svåra stunder, men här avdramatiseras detta svåra tema. Samtidigt får vi en mysig känsla tack vare bokens stämning och förhoppningen om kärlek i Sandras liv. Jag har redan reserverat de kommande två böckerna i serien och ser fram emot att läsa om begravningsbyrån och alla de spännande karaktärerna som jobbar där.

Blott en begravning är utgiven av Historiska Media. Den finns att låna på biblioteket och att köpa på Adlibris och på Bokus.