Böcker med spöktema

Såhär års dyker det ofta upp böcker med spöken och annat skrämmande som tema. Halloween har blivit en av barnens största högtider. Skräck är ett tema som visserligen ständigt har varit aktuellt, men som kanske fått ännu större popularitet de senaste åren. Detta märks förstås i bokutgivningen.

Här har jag samlat några av de böcker som dykt upp i min brevlåda den senaste tiden. Det är absolut ingen heltäckande bild över årets skräckutgivning för barn, utan bara ett snabbt hopplock av de böcker som senast anlänt hemma hos mig. Nu ser jag bara fram emot att få lite mer lästid så jag kan få läsa dem. Recensioner kommer förstås också senare. Ursäkta den dåliga bilden förresten, min mobilkamera är inte den bästa.

DSC_0053

Böckerna på bilden är: Ingrid och Ivar letar spöken, Mystiska skolan – Spökhunden, Hjälp! Ett spökhus, Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård, Det som hände i källaren, Ödeborgens hemlighet, Fängelsemysteriet.