BoU-utmaningen februari – Poesi skriven efter 2010

    

I februari var temat i Barn- och ungdomsboksutmaningen 2017 Poesi skriven efter 2010. Poesi är en genre jag i stort sett aldrig läser, och framförallt inte för barn. En anledning är att man så sällan stöter på de böckerna eller läser om dem, så jag har helt enkelt pinsamt dålig koll på den genren. Men nu har jag i alla fall lite bättre koll.

Denna månad har jag läst:

Att vara eller inte vara – dikter om dig av Mårten Melin

Halsen rapar hjärtat slår – rim för 0-100 år av Emma och Lisen Adbåge

Klickar du på länkarna kommer du till min recension av böckerna. Båda är riktigt fina böcker, men min favorit är Halsen rapar, hjärtat slår. Den kommer jag nog att återvända till. Men nu vänder vi blad i almanackan och går vidare till mars månads tema i #bou2017 som är En spänningsroman. Det känns som ett enkelt tema 🙂

 

One thought on “BoU-utmaningen februari – Poesi skriven efter 2010

  1. En poesibok för barn jag verkligen gillade var Under ett rabarberblad av Lena Sjöberg. Vissa av dikterna satte sig rakt i hjärtat.

Comments are closed.