Barnböcker på temat skilsmässa

Här har jag samlat tips på böcker som handlar om föräldrar som skiljer sig och att bo varannan vecka hos föräldrar. De jag har recenserat är länkade, resten har jag inte läst och/eller skrivit om ännu. Jag vet därför inte om de är bra eller inte, men ni som läst dem får gärna kommentera vad ni tycker. Kommentera gärna också om ni har fler tips på barnböcker inom ämnet.

         

Vilken vecka – Jennie Persson

Dela lika – Aina Bergvall

Alice varannan vecka – Bo R Holmberg

Två hus och sjutusen steg – Bo R Holmberg

Sju tusen steg – Bo R Holmberg

Alva och familjen låtsas – Johanna Nilsson

Som om jag frågat – Johanna Lindbäck

Jag ljuger bara på fredagar – Mats Berggren

Tisdagskossan – Daniel Edfeldt

Tisdagspiraterna – Daniel Edfeldt

En myras liv – Linn Gottfridsson

Böckerna om Alva – Pernilla Gesén

Böckerna om Semlan och Gordon – Moni Nilsson

Böckerna om Tommy och Flisen – Lena Lillieste

Här ligger jag och blöder – Jenny Jägerfeldt

Den stora smällen – Mats Wänblad

Böckerna om Botilda Bengtsson – Lilian Edvall

Pappa kommer – Inger Lindahl

Hjärnsläpp – Håkan Jaensson

Kriget – Gro Dahle

Bo här och bo där – Eva Uddling

Hanna och Julia – Inger Granberg

En dag med Johnny – Bo R Holmberg

Eddie Bolander och jag – Bo R Holmberg

Frusna ögonblick – Eva Swedenmark

Åkes bästa pappa – Kristina Westerlund

Livet enligt Rosa – Måns Gahrton, Johan Unenge

Som hund och katt – Per Nilsson

Jag vet vem du är – Kerstin Erlandsson-Svevar

Snöstormen – Sofia Nordin

Iris Eremiten – Kristin A Sandberg

Världens bästa kompis – Sören Olsson

Io längtar – Rebecca Landmér

Krut Karlssons klump – Katti Hoflin

Bara bråk – Thomas Halling

Mammas nya vän – Anke Wagner

Mina föräldrar ska skiljas – Nina Ljungberg

Den gröna koftan – Ingrid Chabbert

Livs mamma och pappa ska flytta isär – Elisa Nadire Caeli

När mamma och pappa flyttade isär – Jennifer Moore-Mallinos

När mamma och pappa skiljde sig – Jennifer Moore-Mallinos

Motorcykelresan – Anders van der Kaaij

Pappaffären – Kim Fupz Aakeson

 

One thought on “Barnböcker på temat skilsmässa

  1. Hej!
    Jag tittade runt i bloggen och såg att du tipsar om böcker som handlar om skilsmässa. I min bok Glashjärtat – vänner eller fiender? är det ett centralt begrepp, både därför att huvudpersonen Frejas föräldrar är skilda och för att Edwin, hennes klasskamrat, har föräldrar som bråkar och skriker. Boken tar också upp mobbning, utanförskap och rädslor. Den finns som e-bok eller att beställa direkt av mig.
    Fin blogg du har!

Comments are closed.