Bravo bygger monsterhus

bravo-bygger-monsterhusTidigare har jag skrivit om Bravo blir modig. Nu är en ny bok om Bravo här, Bravo bygger monsterhus.

Bravos pappa tycker att det är ganska besvärligt att ha monster hemma. Han är nämligen inte särskilt förtjust i vare sig pruttar eller smuts. Därför måste nu Bravo hitta ett nytt hem till Bravos tre monsterkompisar. Monstren börjar med att rita upp sina drömhem, men det viktigaste är att det är nära till Bravo så de kan träffas varje dag. Bravo tycker att det inte borde vara så svårt att hitta nya hem till monstren, men det visar sig vara betydligt klurigare än Bravo först tänkt sig. Till slut hittar de i alla fall en lösning. De bygger ett eget monsterhus.

Bravo bygger monsterhus är precis som den förra boken om Bravo en bilderbok som är mycket lätt att tycka om. Det är en humoristisk och enkel text med härligt charmiga och färgglada illustrationer. Boken är rolig och fylld av glädje, lek och fantasi. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år. Den är skriven av Maja-Stina Andersson och utgiven av Idus förlag.