Brevvännerna

BrevvännernaKan man hitta kärleken på bokbussen? Ja, åtminstone i Eli Åhman Owetz nya feelgoodroman Brevvännerna. Boken handlar om Malin som känner sig ensam i sitt äktenskap. Hennes äktenskap har gått i stå. Hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn. En dag skriver Malin ett dagboksblad om sitt liv och råkar stoppa det i en av låneböckerna. Hennes innerliga och utelämnade anteckningar hittas av Erik, nyskild och nyinflyttad efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. Malin och Erik börjar brevväxla genom att lämna brev till varandra på bokbussen och biblioteket. Brevväxlingen är länge anonym, men de avslöjar saker för varandra som de aldrig pratat med någon annan om. Så småningom växer en förälskelse fram mellan dem. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Brevvännerna är en snabbläst roman om kärlek, längtan efter närhet och om när livet inte blir som man tänkt sig. Boken utspelar sig i lantliga Roslagen, precis som de andra böckerna av samma författare. Flera av karaktärerna från hennes andra böcker gästspelar även här, vilket är riktigt kul även fast detta är den första bok jag läser av henne. Nu kommer det dock definitivt att bli fler. Jag gillade verkligen Brevvännerna. Kärlek mitt i livet, frågor kring att våga förändra sitt liv och lantbygdsromantik, dessutom utspelar den sig till stor del på en bokbuss – det kan ju bara inte bli fel. Boken har ett tydligt driv, vilket gör den lättläst. Bitvis var den lite seg, men eftersom den var så snabbläst gör det inte så mycket. En varm, mysig feelgood som jag varmt rekommenderar.

Brevvännerna är utgiven av HarperCollinsNordic och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.