Dagens julklappstips – Berättelser om Pelle Svanslös

berattelser-om-pelle-svanslosI år fyller Pelle Svanslös och hans vänner hela 75 år. Berättelserna om den älskade katten Pelle Svanslös är alltså en riktig klassiker. Bonnier Carlsen ger nu ut en jättefin samlingsbok med fem härliga berättelser om Pelle Svanslös och hans kompisar. Berättelser om Pelle Svanslös innehåller såväl moderniserade gamla godingar som helt nyskrivna äventyr.

I fem berättelser får vi följa med på Pelle Svanslös välkomstfest, besöka de busiga kattungarna på förskolan Kattis, gå i Måns katastrofala kattskola, titta på det spännande kattmästerskapet i friidrott och vara med när den spännande talangjakten Kattapulten kommer till stan. Precis som vi är van vid så försöker Måns, Bill och Bull att ställa till det för Pelle och hans vänner i alla äventyr, men Pelle visar förstås att den som vågar vara snäll alltid vinner i längden.

Gösta Knutsson är den som har skrivit de charmiga, roliga och spännande berättelserna om Pelle Svanslös. Det är lättlästa historier med många fina färgillustrationer. Både barn och vuxna kan njuta av att läsa de härliga berättelserna. En bok att återkomma till om och om igen och en perfekt julklapp till barn mellan 3 och 6 år.