Dagens julklappstips – Den randiga barnkammarboken

den-randiga-barnkammarbokenDe flesta har säkert hört talas om barnkammarböckerna. Nu är det 25 år sedan de första barnkammarböckerna gavs ut. Idag finns det hela tio delar i sviten, en fylla-i-bok för barnets första år samt sex böcker i syskonserien som heter Lilla barnkammarboken. Sammantaget har serien sålt i över en miljon exemplar.

I år fyller alltså barnkammarserien 25 år och det firas med en exklusiv jubileumsbok: Den randiga barnkammarboken. I boken har man samlat godbitarna ur den stora skatt som barnkammarboken utgör. Den här boken har en begränsad upplaga och finns bara till försäljning under jubileumsperioden. Självklart har Den randiga barnkammarboken en cd-skiva som medföljer fylld med härliga sånger. Boken har sagor, sånger, dikter och bilder i en skön blandning, vilket gör att det finns något för varje barn i boken. Där finns såväl klassiker som nya, blivande klassiker, bilder skapade av några av Sveriges främsta illustratörer – helt enkelt en kavalkad av gamla favoriter och nya älsklingar.

Den randiga barnkammarboken innehåller bland annat Idas sommarvisa, Lilla bocken bruse, Hjulen på bussen, Rock-spindeln, Guldlock och de tre björnarna, Pettsons gård, Var bor du lilla råtta, Tryggare kan ingen vara, Krokodilen i bilen, Prinsessan på ärten, Tomtegubben som hade snuva, Krakel Spektakel, Här kommer Pippi Långstrump, Fem små apor, Tre små grisar, Blinka lilla stjärna och Bilen säger brum.

Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år, men självklart kan både äldre och yngre barn ha stor behållning av boken. Perfekt julklappstips till alla barnfamiljer. Boken utges av Bonnier Carlsen.