Danny bäst i världen

Danny bäst i världenFör två år sedan hade jag ett Roald Dahl-tema här på bloggen i samband med att Rabén & Sjögren började med sin återutgivning av hans barnböcker. Sedan dess har fler titlar kommit och nu är det dags för Danny bäst i världen.

Dannys bästa vän i hela världen är hans pappa, som är fenomenal på att berätta galna historier och hitta på festliga saker. De bor i en gammal husvagn bredvid den lilla bensinstationen de driver. En natt upptäcker Danny att pappa har smitit ut. När han kommer tillbaka avslöjar han att han i hela sitt liv haft en hemlighet för Danny. En helt fantastisk hemlighet som inte bara rör pappa, utan även byns respektabla läkare och till och med kyrkoherden! Allra mest rör den dock den oerhört otrevlige, och oerhört rike, markägaren Viktor Hassel …

Jag gillade verkligen Roald Dahls böcker när jag befann mig i slukaråldern och det roliga är att många barn nu har återupptäckt dem. De är ganska populära både hos min egen dotter och på biblioteket där jag jobbar, vilket jag kan förstå, för de flesta är väldigt roliga. Dessutom är de roliga att högläsa.

Danny bäst i världen finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.