Dante letar siffror och bokstäver

Dante letar bokstäver ; Dante letar siffrorDante letar siffror och Dante letar bokstäver är något så ovanligt som två böcker i en. Om man läser boken från ena hållet så handlar den om bokstäver och när man vänder på den får man läsa om siffror. Dante är en charmig liten figur i förskoleåldern som man får följa i hans vardag. Samtidigt får man kunskap om siffror respektive bokstäver. Inte nog med det, boken kombinerar också rörelse med sagan. Dante tycker nämligen om att klättra, hoppa och springa, och han försöker också locka läsaren till att röra på sig.

Eftersom Dante intresserar sig för siffror och bokstäver tänker jag att boken vänder sig till de äldsta barnen i förskolan, men Dante själv verkar yngre. Det står också i boken att den vänder sig till barn från två år och uppåt, och att den passar bra att läsa för flera barn samtidigt med olika åldrar och intressen. Det håller jag med om, det finns något som tilltalar alla, därför är boken bra att läsa för en syskongrupp eller för barn i en blandad förskolegrupp.

Jag gillar illustrationerna som är tydliga och färgglada och det finns också mycket att upptäcka i de detaljerade bilderna. Jag är dock inte lika fängslad av texten som känns lite för tillrättalagd, men jag förstår det pedagogiska syftet och det är säkert så att berättelsen stimulerar inlärningen på ett bra sätt.

Dante letar siffror och Dante letar bokstäver är skriven av Caroline Nilsson, illustrerad av Anna Lissjanis och utgiven av Idus förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.